10 Tips voor Tattoo Verzorging

10 Tips voor Tattoo Verzorging

  1. Smeren of plakken
   Het is echt heel belangrijk je tatoeage in de heelfase regelmatig met  After Tattoo in te smeren. Gedurende de eerste 4 dagen om de 4 uur als dat mogelijk is en anders minstens twee keer per dag. Smeer niet te dik! Dat maakt de huid week en kan zodoende tot kleurverlies leiden of kunnen er puistjes ontstaan. Smeer ook niet te dun! Dat kan dat tot korstvorming leiden die vervolgens kunnen scheuren en zodoende het uiterlijk van de tatoeage kunnen aantasten.Je kan je tattoo de eerste dagen ook perfect kan laten helen met onze Tattoo Protection Film.Met deze folie ben je beschermd tegen infecties, kan je tattoo optimaal helen èn kan je ook nog zonder verdere bescherming je kleding aan. De folie biedt gedurende de eerste dagen na het zetten een optimaal wondklimaat. Daarna kan het genezingsproces worden ondersteund door je tattoo te verzorgen met de Cleansing Gel en de After Tattoo.
  2. Niet in bad en niet te lang douchen
   Badderen en lang douchen vermijden zolang je tatoeage nog niet is genezen. De inkt kan uit je huid trekken en het uiterlijk van de tatoeage daardoor aantasten. Daarnaast kunnen bacteriën uit het water in je tatoeage komen waardoor die gaat ontsteken. Als je de Protection Film gebruikt, kan je gewoon douchen.
  3. Zweet en vuil in de wond vermijden
   Zweet en vuil kunnen tot ontstekingen leiden. Houd de wond zo schoon mogelijk
 en wees voorzichtig met sporten en zwaar lichamelijk werk totdat je tatoeage is genezen. De Protection Film beschermt je tattoo tegen vuiligheid. Ideaal voor als je huisdieren hebt.
  4. Geen sterke zon of onder de zonnebank
   Zonlicht is de grootste vijand van nieuwe tatoeages. De felle stralen van de zon kunnen ervoor zorgen dat je blaren krijgt en dat de kleuren van je tatoeage gaan verbleken. Vervaging van je tattoo kan je na de genezing tegen gaan met onze Daily Tattoo Care.
  5. Niet krabben
   Tijdens het helen is het heel normaal dat de huid kan gaan jeuken. Ga dan in ieder geval niet krabben! Daarmee kan je je tatoeage beschadigen. De combinatie Cleansing Gel en de After Tattoo zorgt voor minder of zelfs geen jeuk of korstvorming.
  6. Draag geen vieze of te strakke kleding
   Draag geen vieze of te strakke kleding over je tatoeage, zeker niet in het begin. Als de tatoeage heelt zal er nog wondvocht en inkt uitlopen, waardoor de kleding aan de plek vast kan plakken. Het is erg pijnlijk om dat weer los te krijgen en je kunt korstjes of velletjes meetrekken.
Kleding van katoen heeft bewezen eventuele wondafscheiding goed op te nemen en laat zich makkelijk reinigen. De Protection Film zorgt er ook voor dat je tattoo niet aan je kleding gaat plakken.
  7. Folie Ja/nee en zo ja wanneer/hoe lang?
   Tijdens de eerste twee dagen zou je bij het slapen gaan of onder je kleding folie op je tatoeage kunnen kunnen om te voorkomen dat er bijvoorbeeld vuil in komt. Het lang dragen van folie is niet aan te raden. De Protection Film kan je overigens wel 3-5 dagen laten zitten.
  8. Zit je tatoeage aan je kleding vastgeplakt?
   Rustig met lauwwarm water losweken. Daarna reinigen met de Cleansing Gel en insmeren met de After Tattoo
  9. Wassen/reinigen van je tatoeage
   Was of reinig je tatoeage niet met een normale douche gel. Deze is daarvoor, door de parfum en de hoge pH-waarde, niet geschikt. De Cleaning Gel is speciaal ontwikkeld om je tattoo te reinigen, verzorgen en te kalmeren.
  10. Wat kan je nog meer doen om je wond te laten helen?
   Je zou gedurende de genezing extra Vitamine C kunnen innemen. Als je te weinig Vitamine C in je lichaam hebt, kan je tatoeage minder snel genezen. Let ook op met alcohol, een te hoge alcohol inname belemmert de opname van vitamines en mineralen, waaronder Vitamine C.

 


TattooMed Benelux

tattoomed: en zo werkt het

tattoomed-after-tattoo-verzorgen

tattoomed-after-tattoo-reinigen

tattoomed daily tattoo care