10 Tips voor Tattoo Verzorging

10 Tips voor Tattoo Verzorging

   1. Smeren!
    Het is echt heel belangrijk je tatoeage in de heelfase regelmatig met TattooMed® After Tattoo in te smeren. Gedurende de eerste 4 dagen om de 4 uur als dat mogelijk is en anders minstens twee keer per dag. Smeer niet te dik! Dat maakt de huid week en kan zodoende tot kleurverlies leiden of kunnen er puistjes ontstaan. Smeer ook niet te dun! Dat kan dat tot korstvorming leiden die vervolgens kunnen scheuren en zodoende het uiterlijk van de tatoeage kunnen aantasten.

    ★Wist je dat je jouw tattoo de eerste dagen ook perfect kan laten helen met onze TattooMed® Tattoo Protection Film? De film is súperdun…bijna onzichtbaar, weert bacteriën, waterdicht….dus douchen kan 💦, minder kans op littekenvorming èn eenvoudig te verwijderen. Ook ideaal voor als je huisdieren hebt. Zie hier hoe het werkt!

   2. Niet in bad en niet te lang douchen
    Badderen en lang douchen vermijden zolang je tatoeage nog niet is genezen. De inkt kan uit je huid trekken en het uiterlijk van de tatoeage daardoor aantasten. Daarnaast kunnen bacteriën uit het water in je tatoeage komen waardoor die gaat ontsteken.
   3. Zweet en vuil in de wond vermijden
    Zweet en vuil kunnen tot ontstekingen leiden. Houd de wond zo schoon mogelijk
 en wees voorzichtig met sporten en zwaar lichamelijk werk totdat je tatoeage is genezen.
   4. Geen sterke zon of onder de zonnebank
    Zonlicht is de grootste vijand van nieuwe tatoeages. De felle stralen van de zon kunnen ervoor zorgen dat je blaren krijgt en dat de kleuren van je tatoeage gaan verbleken.
   5. Niet krabben
    Tijdens het helen is het heel normaal dat de huid kan gaan jeuken. Ga dan in ieder geval niet jeuken! Daarmee kan je je tatoeage beschadigen.
   6. Draag geen vieze of te strakke kleding
    Draag geen vieze of te strakke kleding over je tatoeage, zeker niet in het begin. Als de tatoeage heelt zal er nog wondvocht en inkt uitlopen, waardoor de kleding aan de plek vast kan plakken. Het is erg pijnlijk om dat weer los te krijgen en je kunt korstjes of velletjes meetrekken.
Kleding van katoen heeft bewezen eventuele wondafscheiding goed op te nemen en laat zich makkelijk reinigen.
   7. Folie Ja/nee en zo ja wanneer/hoe lang?
    Tijdens de eerste twee dagen zou je bij het slapen gaan of onder je kleding folie op je tatoeage kunnen kunnen om te voorkomen dat er bijvoorbeeld vuil in komt. Het lang dragen van folie is niet aan te raden. Als je echter After Tattoo gebruikt, niet afdekken met folie!
   8. Zit je tatoeage aan je kleding vastgeplakt?
    Rustig met lauwwarm water losweken. Daarna reinigen met TattooMed® Cleansing Gel en insmeren met TattooMed® After Tattoo
   9. Wassen/reinigen van je tatoeage
    Was of reinig je tatoeage niet met een normale douche gel. Deze is daarvoor, door de parfum en de hoge pH-waarde, niet geschikt.
   10. Wat kan je nog meer doen om je wond te laten helen?
    Je zou gedurende de genezing extra Vitamine C kunnen innemen. Als je te weinig Vitamine C in je lichaam hebt, kan je tatoeage minder snel genezen. Let ook op met alcohol, een te hoge alcohol inname belemmert de opname van vitamines en mineralen, waaronder Vitamine C.


TattooMed Benelux

tattoomed: en zo werkt het

tattoomed-after-tattoo-verzorgen

tattoomed-after-tattoo-reinigen

tattoomed daily tattoo care