Piercing sieraden

PIERCING SIERADEN

Vormen

Er zijn veel verschillende vormen sieraden, die elk een eigen toepassing hebben. De meest voorkomende vormen zijn de barbell en de captive bead ring.

Materialen

Je mag niet zomaar alle materialen gebruiken voor de piercing sieraden. Deze moeten hypoallergeen zijn zodat ze geen allergische reactie teweeg kunnen brengen. Daarnaast mogen de siereaden niet aangetast worden door lichaamsvloeistofen en -weefsels, zoet en zout water, oliën en vetten, zeep- en haarproducten. Materialen die vaak worden gebruikt zijn o.a.: Titanium, chirurgisch staal, glas, silicone, been, hout, steen, bioplast, acryl. De natuurlijke materialen zijn uiteraard niet geschikt voor een verse piercing. Die moet eerst helemaal genezen zijn.

Grootte

Kies een sieraad met de juiste diameter of lengte en dikte. Dit is afhankelijk van de te piercen plek. Te krappe of te wijde sieraden geven meer complicaties. Een staafje moet tenminste 1,5 mm aan weerszijden uitsteken en bij een tongpiercing zelfs 8 tot 9 mm (in verband met hevige zwelling).

Gedragen sieraden

Gedragen sieraden mogen nooit worden gebruikt om een nieuwe piercing te plaatsen, zelfs niet als ze gesteriliseerd zijn. En ook niet als je van jezelf zijn. Gedragen juwelen mogen enkel worden gebruikt in een volledig genezen piercing.


TattooMed Benelux

piercing-schmuck-standard

piercing-schmuck-special

piercing-schmuck-stretched